Zbiór najważniejszych informacji o srebrnej wodzie

W branży pielęgnacyjnej coraz częściej słyszy się o wodzie srebrnej. Jeśli chcesz obniżyć wydatki na różnego rodzaju kosmetyki, koniecznie przeczytaj nasz artykuł. W naszej publikacji prezentujemy zastosowanie takiej wody oraz opisujemy jak ją wytworzyć. 

Czym jest woda srebrna?

Woda srebrna to potoczna nazwa roztworu kolodailnego lub zawiesiny nanocząsteczek srebra występującej w wodzie. Ściślej mówiąc, jest to woda, która powstała w jonizatorze. Takie urządzenia są dostępne w wielu sklepach m.in. Media Sklep. Zawiesina powstaje poprzez jony srebra. Działają one antybakteryjnie oraz wirusobójczo. Dzięki swoim właściwościom jest szeroko stosowana w salonach kosmetycznych. Warto również dopowiedzieć, że srebro jest również wykorzystywane w procesach uzdatniania wody. Dlatego też wiele filtrów uzdatniających wodę posiada zawiesiny srebra. Co więcej, filtry tego typu są skuteczniejsze od innych rodzajów filtrów. Co ciekawe, cząsteczka srebra jest mniejsza od bakterii i wirusów. Dzięki takim rozmiarom srebrne jony skutecznie niszczą zarazki i blokują ich funkcje życiowe. 

Gdzie zakupić taką wodę srebrną?

Kosmetyki zawierające wodę srebrną można zakupić w aptekach oraz sklepach z suplementami diety. Taką wodę możemy sami stworzyć dzięki jonizatorom. Jonizatory można zakupić w wielu sklepach tj. Media Sklep

Zastosowanie wody srebrnej

Nanocząsteczki srebra zawsze działają tak samo. Jednak sama intensywność działania zależy od ilości samej zawiesiny. Zapotrzebowanie dzienne ludzkiego organizmu na srebro wynosi do 0,08 mg. Wiele entuzjastów wody srebrnej zaznacza, że jej regularne picie poprawia wydolność ludzkiego organizmu i pomaga zwalczyć przemęczenie. Za sprawą swoich właściwości taka woda jest stosowana w branży kosmetycznej. W salonach kosmetycznych między innymi są dostępne zabiegi likwidujące trądzik za pomocą wody srebrnej.  

Skuteczność wody srebrnej to nie fałsz. Wiele badań naukowych potwierdza, że srebro ma właściwości lecznicze i przeciwzapalne. Skuteczność tego pierwiastka wynika głównie z wysokiej zdolności przenikania do błoń śluzowych. 

(0)